Tiedote koronaviruksen vaikutuksesta perhehoitoon Kanervan alueella

Tiedote Perhehoitoyksikkö Kanervan alueen kuntien perhehoitajille 16.3.2020

Hyvät perhehoitajamme,

Suomessa havaitaan nyt päivittäin uusia koronavirus (COVID-19) tartuntoja. Yhteisellä ohjeistuksella pyrimme suojaamaan alueemme perhehoidossa olevia lapsia, perhehoitajiemme perheitä ja muita lasten läheisiä ja lasten asioissa työtä tekeviä työntekijöitä. Ensisijaisesti kaikkien perhehoitajiemme on seurattava tarkasti terveydenhuollon viranomaisten ohjeita.

Kanervan alueen kunnat ovat päättäneet seuraavista asioista koskien sosiaalihuoltolain- ja lastensuojelulain alaista toimintaamme tässä poikkeustilanteessa:

  • tukiperhetoiminta keskeytetään ajalle 16.3-19.4.2020. Jatkosta tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin. Tukiperheenä toimivia perhehoitajia pyydetään ilmoittamaan nyt ensi tilassa asiasta lasten vanhemmille, jotta tieto kulkee nopeasti myös heille.
  • sijaisperheissä asuvien lasten lomitusjärjestelyt (eli toisessa tuki- tai sijaisperheessä lomaviikonlopulla käynnit) keskeytetään 16.3-19.4.2020 väliseksi ajaksi. Käyttämättä jääneet vapaapäivät perhehoitajat voivat käyttää myöhemmin.
  • sijaisperheessä asuvien lasten kotilomat voidaan toteuttaa mikäli lapsella/nuorella itsellään, hänen biologisessa perheessään tai sijaisperheessään kenelläkään ei ole koronaviruksen oireita. Kotilomat perutaan nyt matalalla kynnyksellä pientenkin oireiden vuoksi ja perhehoitaja ilmoittaa tästä lapsen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle aina saman tien. Mikäli perhehoitopaikka (eli sijaisperhe) tai lapsen biologinen perhe on asetettu karanteeniin, on selvää, että kotilomia ei toteuteta.

Kaikkea matkustamista tulisi nyt välttää ja pyydämme perhehoitajiamme välttämään myös suuria tapahtumia ja yleisötapahtumia.

Mikäli Kanervan alueen kuntien sijoittamilla lapsilla todetaan koronavirustartunta, ilmoitattehan siitä lapsen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle.

Perhehoitoyksikkö Kanervan työntekijät ovat tässä poikkeustilanteessa vahvasti perhehoitajien tukena puhelimitse eli soittakaa rohkeasti ja matalalla kynnyksellä millä vaan asialla!

Yksikön ryhmätoiminta on nyt tauolla (koskee valmennus. työnohjaus- ja muita tuen ryhmiä), mutta pyrimme mahdollisimman paljon olemaan puhelimitse perheisiin yhteydessä. Kriisiperhesijoitukset hoidetaan kuten tähänkin asti ja niiden hoitaminen yksikössä priorisoidaan, mikäli työntekijöiden keskuudessa ilmenee sairaspoissaoloja. Kotikäynneistä ja muista asiakaspalavereista hoidetaan nyt kasvokkain vain välttämättömiksi katsotut.

Turvallista maaliskuuta kaikille!

Kanervan väki

Eija (p. 0505651310), Marika M. (p.0408246168), Mirva (p.0408246063), Riitta (p. 0405330392), Marika T. (p. 0503237137) ja Anne (p. 0504385577).