Tiedote kriisiperheille poikkeustilanteesta

Tiedote Perhehoitoyksikkö Kanervan kriisiperheinä oleville perhehoitajille 17.3.2020

Koronaviruksesta johtuen kriisiperheille suunnatut kriisikahvit ovat toistaiseksi peruttu. Ilmoitamme toiminnan palautumisesta heti, kun mahdollista.

Kriisiperheille suunnattu koulutuspäivä 6.5 on siirretty perjantaille 18.9.2020. Laitathan tämän kalenteriisi ja varaudut tulemaan paikalle, koska ensiaputaitojen kertaus olisi kaikille kriisiperheillemme erittäin tärkeää! Koulutukseen tulee uusi ilmoittautumislinkki sähköpostitse syksyllä.

Kriisiperhetoiminta itsessään Kanervan alueella jatkuu kuten ennenkin. Työntekijämme hoitavat pääosin työnsä nyt etänä ja kotikäyntejä perheisiin tehdään vain välttämättömissä tilanteissa. Kriisiperheasioissa pidettävät asiakassuunnitelmaneuvottelut pidetään kuntien sosiaalitoimen tiloissa, mikäli ne on välttämätön pitää poikkeustilan aikana. Lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä määrittää palaverin pitämisen tarpeen; nyt pyritään siihen, että mahdollisimman paljon asioista voidaan sopia puhelimitse tai sähköisiä menetelmiä käyttäen.

Valvotut/tuetut tapaamiset ovat aiheuttaneet kysymyksiä perhehoitajien keskuudessa. Lähtökohtana kaikkien tapaamisten osalta on lapsikohtainen harkinta ja tilanteen seuranta kuten kotilomissakin. On itsestään selvää, että mikäli jollakin asianosaisella on pienintäkään oiretta, tapaamisia ei ole. Ilmoittakaa tällaisesta tilanteesta mahdollisimman pian lapsen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle. Valvottuja ja tuettuja tapaamisia tuottaa alueellamme monta tahoa, joten jos asia pohdituttaa, ota palveluntuottajaan yhteyttä ennen tapaamista.

Mikäli perheessänne on koronavirustartunta tai olette mahdollisen altistumisen takia karanteenissa, ilmoitattehan siitä Kanervaan mahdollisimman pian. Tämä on tärkeää, jotta tiedämme mihin voimme kiireellisiä sijoituksia tehdä ja miten kriisiperheissä jo olevat lapset ja perhehoitajamme voivat.

Olethan puhelimitse meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä! Kuulemme kuulumisianne ja mietteitänne mielellämme ja olemme tukena, jotta tästä poikkeustilanteesta selvitään eteenpäin! Ainakin päivystysnumerostamme p. 0505666487 saa aina arkisin klo 9-15 välisenä aikana jonkun työntekijän kiinni.

Tukea ja apua on saatavilla, vaikka poikkeustilassa ollaankin!

Terveisin

Kanervan tiimi