Syystiedote perhehoitajillemme ja tukiperheillemme 7.10.2020

Hyvät perhehoitajamme,

Kuten olemme kaikki saaneet mediasta lukea, pandemia on Kanta-Hämeessä ja sen lähiseuduilla pääosin kiihtymisvaiheessa. THL:n ohjeistuksen mukaan tämä tarkoittaa kasvomaskien käytön suosittamista mm. julkisissa tiloissa. Suurin osa kunnistamme on päätynyt antamaan työntekijöilleen kasvomaskisuosituksen asiakastyöhön ja näin toimimme myös Kanervassa. Eli lähiviikkoina, meidän kanssa asioidessanne näet meitä vain kasvomaskilla varustettuna, mutta ei anneta sen häiritä hyvää vuorovaikutustamme!

Perhehoitajillemme on tietenkin voimassa myös THL:n ohjeistus ja jokaisen on syytä pohtia maskin käyttöä asioidessaan lasten asioissa eri toimipisteissä, etenkin, jos turvavälejä ei pystytä pitämään riittävinä. Myös työntekijöiden käydessä kotonanne, on pohdittava, onko perheennekin tarpeen suojautua maskia käyttämällä. Lähtökohtana toiminnassamme on, että asiakas käyttää omaa maskiaan, mutta toimistollamme on kyllä aina tarjolla kertakäyttöisiä kasvomaskeja, mikäli omaa ei ole mukana. On huomioitavaa, että THL:n suositus koskee pääosin yli 15-vuotiaita.

Tärkeintä on edelleen muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit ja se, että palveluissa ei asioida missään kohden vähänkään oireisena. Voitte myös luottaa siihen, että työntekijämme eivät kohtaa teitä millään tavoin kipeänä. Lieväoireisenakin me teemme vain etätyötä! Mikäli sinulla on ajanvaraus kanssamme, ilmoitathan heti, jos perheessänne on minkäänlaista sairautta, niin sovitaan uusi aika!

Maskikulut ovat aiheuttaneet jonkin verran kysymyksiä. Maskit katsotaan kuuluvaksi lasten kulukorvaukseen terveydenhuollon menoina eli kunnat eivät niitä erikseen perhehoitajille korvaa.

Perhehoitajiemme työnohjaus- mentori- ja vertaisryhmätoiminta jatkuu normaalisti huomioiden edellä olevan ohjeistuksen. Jos käyt ryhmätyönohjauksessa tai vertaisryhmässä, ryhmänohjaajalta voit kysyä lisätietoja tilan turvallisuusjärjestelyistä, mikäli ne mietityttävät. Etätyönohjauksen mahdollisuus on edelleen olemassa. Jos se kiinnostaa, niin olkaa matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin!

Tukiperhe- ja lomitusjärjestelyt jatkuvat normaalisti, mutta mikäli koet asiassa ongelmaa (esimerkiksi tuki- tai lomittavassa perheessä on riskiryhmäläisiä tai iäkkäitä henkilöitä) olethan yhteydessä, niin pohditaan asiaan ratkaisua yhdessä!

Vaikka pandemia-tilanne huolestuttaa meitä kaikkia, on tärkeää muistaa huolehtia omasta ja kaikkien perheenjäsenten hyvinvoinnista muutoinkin kuin suojautumalla virukselta. Olemme perhehoitajien käytettävissä kaikissa perhehoitoon liittyvissä asioissa.

Mikäli sinua mietityttää jokin, soittele meille niin pohditaan yhdessä!

Hyvää syksyä perheillemme

Toivottaa Kanervan väki

Eija (p. 0505651310), Marika M. (p.0408246168), Mirva (p.0408246063), Riitta (p. 0405330392), Marika T. (p. 0503237137) ja Anne (p. 0504385577).