Kesäterveiset Kanervasta 2021

On tullut aika kiittää teitä kaikkia perhehoitajiamme kuluneesta kevätkaudesta, joka jo toistamiseen on ollut poikkeuksellinen. Rokotusten myötä tilanteessa alkaa hiljalleen näkyä valoa, ja toivommekin että jo tulevana syksynä pääsisimme palaamaan normaaliin toimintaan myös Kanervassa.  

Kanerva on suljettuna ajalla 12.-30.7. Sulun ajaksi kunnilla on lista ennakkoon sovituista, käytössä olevista kriisiperheistä. Kriisisijoitukset tehdään tänä aikana suoraan kunnista, joten yhteydenotto perheisiin voi tulla mistä tahansa Kanervan alueen kunnasta virka-aikaan. Pitkäaikais- ja tukiperhesijoituksia ei hoideta sulun aikana.

Tiedoksi vielä kaikille, että Kanervan palveluavustaja Anne Hakala jäi ansaitulle eläkkeelle 1.5.2021 alkaen. Annen tilalla on aloittanut palvelusihteeri Anita Jokinen, joka hoitaa kesän aikana vain välttämättömimmät tehtävät Kanervassa. Syyskuusta alkaen Anita jatkaa 50% työajalla.

Ennakkotietoa syksystä

  • Syksyllä Kanervassa puhaltaa muutosten tuulet, kun yksikkömme joutuu muuttamaan Erottajakadun tiloista. Tällä hetkellä uudet toimitilat ovat vasta haussa, joten tarkempaa tietoa niistä ja muuttoaikataulusta saamme vasta kesälomien jälkeen
  • PRIDE- ja tukiperhevalmennukset alkavat heti elo- /syyskuulla
  • Hoi Lei -ryhmä sekä sijaissisarusten ryhmä käynnistyvät myös elo- /syyskuussa
  • Kriisiperheiden aamukahvit alkavat elokuussa
  • Perhehoitajien koulutusviikonloppu on suunnitteilla loka- tai marraskuulle, mikäli koronatilanne sen sallii

Käytännön muutoksia tiedoksi:

  • Käyttövaroista suositukset alle 15-vuotiaille ovat jatkossa: 6-10v 20€ ja 11-14v 40€
  • Kanervan käytäntöjen mukaan lasten siirto kriisiperheestä pitkäaikaiseen perheeseen on tehty tähän saakka siinä vaiheessa, kun huostaanotto on vahvistettu. Lasten asettuminen ja mahdollinen kiintyminen kriisiperheeseen on huolettanut niin sosiaalityöntekijöitä, lasten vanhempia kuin sijaisperheitäkin hallinto-oikeuden pitkien käsittelyaikojen vuoksi. Tämän vuoksi päätettiin, että jatkossa lapselle haetaan pitkäaikaista perhettä jo siinä vaiheessa, kun huostaanoton valmistelu päätetään aloittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lapset saattavat siirtyä pitkäaikaiseen perheeseen jo ennen kuin huostaanotto on vahvistettu.

Aurinkoa, lämpöä ja iloa kesäänne toivottaa: Marika, Nina, Riitta, Marika, Mirva ja Anita